top of page

Voel bewust

iedere houding

en adem

Foto Marijke_edited.png

Marijke van der Tas geeft al meer dan 35 jaar yogales.

Ze heeft onderricht gehad in diverse vormen van yoga, zoals Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga, Okido Yoga en Lyengar Yoga.

Daarnaast is ze onderwezen in diverse vormen van meditatie zoals Zen, Patanjali, Vipassana.

Ze geeft Algemene (Hatha) Yoga, Yoga in een Rustig Tempo en Critical Alignment Yoga.

LOGO YOGA.png

Reviews

Voor mij – als fulltime met het hoofd achter het bureau werker – is yoga een goede wekelijkse reset. Toen ik begon, voelde ik bij sommige oefeningen enorm veel weerstand, soms deden oefeningen ook pijn. Maar dat is heel snel verbeterd, en Marijke begeleidt dat heel goed. Soms met zachtheid (wees maar aardiger voor jezelf), soms door me uit te dagen naar de pijn toe te gaan. Inmiddels ligt pijn achter me, en ervaar ik hoe fijn het is om spanning los te laten. Als ‘hoofd-gedreven-mens’ valt er veel bij te leren, consequent benoemt Marijke dat het gaat om voelen (i.p.v. denken). Kortom dit is heel goed voor mij, en ik gun het iedereen. (Marloes)

Elke week een nieuw avontuur: de yogalessen van Marijke dagen je uit om telkens opnieuw te onderzoeken en ontdekken. Naast de fysieke uitdaging gaat dat ook over de manier waarop je jezelf, je lichaam en je omgeving ervaart. Het is bijzonder hoe ik dezelfde oefeningen al meer dan 5 jaar bijna wekelijks bij haar doe en toch steeds iets anders ervaar. (Ingeborg)

 

De yogales bij de Cirkel van Bhavana is voor mij als therapie voor lichaam en geest, al tijden geen bezoek aan de manuele therapeut nodig door betere conditie van o.a. rug en nek, en houdingstips die je dagelijks kunt toepassen. (Hannie)

 

Al enige jaren bezoek ik de yogalessen bij de Cirkel van Bhavana, gegeven door de zeer ervaren yogadocent Marijke van der Tas. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, ademhaling en soepel houden van de gewrichten. Als het nodig is corrigeert Marijke en dit maakt dat ik mij bewust word van mijn lijf en mijn houding. De tips én de yogalessen gebruik ik in mijn dagelijks leven, zoals: hoe sta ik als ik wacht bij de bushalte en bij de bakker. (Ria)

Ik heb een aantal yogascholen geprobeerd en ben uiteindelijk bij deze yogaschool blijven hangen. Ik kom hier nu al 9 jaar en ben echt een stuk rechterop gaan lopen. Marijke is een bijzonder deskundige leraar die niks ontgaat. Als je denkt dat je goed staat, komt ze nog even langs en corrigeert ze je met haar magische vinger. Aha, zo moet je dus in deze houding staan! Dat voelt gelijk beter. Het blijft me elke les weer verbazen hoeveel er over je eigen lichaam te leren valt. Niet denken, voelen! (Rob)

De yogalessen zijn echte lessen. Ik heb geleerd dat tijdens een hectisch leven innerlijke stilte te vinden is. Een paar minuten zitten in stilte mag voor mij langer duren, dus dat beoefen ik regelmatig thuis. Na jaren rugpijn en zelfs enkele hernia’s heb ik nog nauwelijks last. Het oefenen met de materialen hebben dit bewerkstelligd. Lof daarvoor. (Erna)

 

Bij de Cirkel van Bhavana doe ik een yoga RT-les. Het is een vorm van yoga die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Zelf ben ik 71 jaar en al heel wat jaren bij Marijke op les. Een fijne docent die veel weetjes en oefeningen voor een ieder heeft, en je elke week huiswerk meegeeft. Het werken met de materialen, zoals het stripje is goed te doen en helpt bij het losmaken van je rug. Al met al ben ik blij met mijn yoga-ochtend en hoop ik het nog lang te kunnen volhouden. (Anna)

Fijne yogalessen, die zowel voor beginners als gevorderden goed te volgen zijn. Marijke legt alles heel duidelijk uit. Geen les is hetzelfde. Een prettige en persoonlijke benadering. Aanrader! (Daniëlle)

In 2012 ben ik met yogales begonnen bij de Cirkel van Bhavana. Sinds een aantal jaar zijn de lessen Critical Alignment erbij gekomen en dat zijn fijne lessen. Dankzij verschillende materialen en oefeningen kan de spanning uit het lichaam losgelaten worden. Na de les voelt het lichaam anders en meer ontspannen. Marijke is een zeer ervaren docent die regelmatig lichaamshoudingen corrigeert. Hierdoor ben ik bewuster met mijn lichaam bezig en zijn de onderrugklachten verminderd. (Linda)

Marijke is heel goed in het observeren van je lichaamshouding en kan je daar goed op corrigeren. Erg prettig, die persoonsgerichte benadering. Ik volg al jaren lessen bij Marijke, en leer nog steeds bij. De oefeningen uit de Critical Alignment Yoga met stripje, matje en boogje waren even wennen, maar al snel merkte ik dat ik er veel baat bij had, omdat je o.a. leert om spanning in je lijf kwijt te raken. Ik merk echt dat ik minder spanningsklachten heb. En… ik voel me altijd beter als ik na de yogales weer naar huis ga. (Silvia)

Als volger van de yogalessen in een rustig tempo (RT) ben ik heel enthousiast over de aanpak van Marijke. In de lessen zitten elementen van de Critical Alignment Yoga, waardoor veel aandacht besteed wordt aan de diepere spierlagen. Je lichaam wordt sterker en verkeerde houdingen verbeteren. En dat allemaal in een tempo dat voor een 70+er goed is vol te houden. Een aanrader. (Marijke)

bottom of page